HAKKARİ / MERKEZ - KAZIM KARABEKİR ORTAOKULU

KAZIM KARABEKİR ORTAOKULU

YUKARI MERZAN MAHALLESİ 420.SOKAK NO2/2 MERKEZ HAKKARİ
Vizyon
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık, demokratik toplum düzenini benimseyen, kendine güvenli, çevresine saygılı, yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir.
Misyon
Ülkemizin en değerli varlığı olan çocuklarımızı, ülkesine ve milletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, insan haklarına saygılı, demokrasiyi özümsemiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; özellikle onları kendilerinin ve toplumun mutluluğuna, kalkınmasına katkıda bulunacak bir meslek sahibi olarak yetişmesini sağlamak ve geleceğe hazırlamaktır. Ayrıca öğrencilerimizin, doğru düşünen etkili karar alan, sorumluluk bilinci, özgüven duygusu yüksek, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren birlikte çalışma becerisine sahip, yaşama, milli ve manevi değerlere saygılı, çevreyi ve doğayı koruyan, geniş ufukları çok boyutlu düşünerek hareket eden, yorum kabiliyeti yüksek, güçlü ve zayıf yönlerini iyi tanıyan, ülkesinin gelişmesinin kendisinin ve ailesinin gelişmesi olduğunun bilincinde olan ve kamu düzenine saygılı, uzlaşmacı, barışçı bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz.
Başarılar
Okulun fiziksel yapısı açısından; • Çağın teknolojik ürünlerini kullanarak, tüm sınıflarımızı teknolojik sınıflar haline getirebilmek. • Okulumuzun salonunu kültürel ve sosyal alanda kullanabilir hale getirebilmek. • Okulumuzu daha güvenli, huzurlu ve çevre düzenlemesi açısından daha güzel hale getirmek. Eğitim öğretim açısından; Öğrencilerimizi; • Kişisel gelişim, bilgi, beceri ve donanım açısından; yaratıcı, aktif, bilgisini ve becerisini yerinde kullanabilen, çağın gerektirdiği teknolojiyi kullanabilen, • Özgür düşünme ve öğrenme yeteneğine sahip, araştırmacı, • Ana dilini iyi kullanan ve en az bir yabancı dilde iletişim kurabilen, • Açık fikirli, dürüst, olayları çok yönlü bakış açısıyla değerlendirebilen, • Özgüveni yüksek, ulusal kimliğinin ve değerinin bilincinde olan, • Boş zamanını iyi değerlendirebilen, sosyal, sanatsal ve spor alanlarında daha etkin 8-Ulusal ve Uluslararası ortaöğretim ve yükseköğretime hazır dünya vatandaşı olan bireyler yetiştirmek Sosyal - kültürel ve sportif alan açısından; • Kültürel çeşitliliği anlayan, saygı gösteren ve katkıda bulunan, • Beden ve ruh sağlığına önem veren, spora ve sanata ilgili ve duyarlı, • Takım çalışmasını önemseyen bireyler olması, • Spor ve sanatsal alandaki yeteneklerinin ortaya çıkması ve geliştirilmesinde uygun ortamın yaratılması
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
DERS BAŞLAMA SAATİ: 08:30 DERS BİTİŞ SAATİ: 16:30
KALORİFERLİ
ADSL (1 Mbit)
ULAŞIM ŞEHİR İÇİ SERVİSLERLE YAPILMAKTADIR.
Yerleşim Yeri
İL MERKEZİNE BAĞLI GAYET SAKİN VE GÜZEL BİR MAHALLE.YEŞİLİYLE,HAVASIYLA HAKKARİ İLİNİN EN GÜZEL MAHALLESİ.
İL MERKEZİNE 4 KM UZAKLIKTA.